Magamról

Saját fotó
Adott pillanatban, adott szépség kerül megörökítésre...és a sok mozaik alkot egy színes szép világot, aminek örülök, hogy részese lehetek.

Ajánlás

Szedd szét, elemezd, mondd el mire jutottál! Mi rossz benne, mi jó. Na ezért van ez a blog! Célom, hogy képeimet megmutatva és az építő jellegű hozzászólásokból tanulva "kifaragjam" a fotósok sorába vezető létra fokait.

2013. január 4., péntek

Milyent vegyek?

A Canon 350-hez szeretnék adaptergyűrűt vásárolni. A hozzáértők több félét említenek az oldalakon, így nem igazán tudom eldönteni, melyik lenne a legjobb választás. A következő optikákat szeretném csatlakoztatni:
PENTACON 4/200 MC

FLEKTOGON 2.4/35

JUPITER 11 -135mm

és egy Micador Auto Tele Converter 2x-est.

Ha már van hasonló próbálkozási tapasztalatotok, szívesen venném, ha megosztanátok.
Köszönöm
Seretta

9 megjegyzés:

  1. Még Canonra akartam venni, és úgy emlékszem lehetett kapni chip-est és anélkül. Majd valaki megmondja mire jó a chip, de mintha anélkül nem menne a fókusz-visszaigazolás... Ezeket a lencséket elég nehéz élesíteni, mert a keresődben nyilván semmi ezt segítő cucc nincs, mint pl a Praktikában amilyenek voltak. Szóval chip. Viszont olyasmi is rémlik, hogy lehet hekkelni, nem chipes gyűrűre lehetett tenni bontott optikából chipet. Érdemes azt is megnézd, hogy ezt a három optikát tudod e manuálisan rekeszelni (mármint az első kettőt) mert ha nem, asszem, arra is van valami megoldás gyűrűvel.
    Ez a Jupiter igazi perverzió :)

    VálaszTörlés
  2. Másvalami: semmi szín alatt nem vennék itthon gyűrűt. Most nem nagyon kínálják, de olyan 80 RON körül van az ára a legegyszerűbbnek is (F64). Ebay-en postával együtt 1-3 dollár az alapmodell (Nikonra ilyet vettem), olyan is van ami betolja az M42 rekesztüskéjét, külön chip kapható 4 dollár körül, és chipes gyűrű 5 dollártól. És ebben a posta is benne van. Csak vársz 2 hónapig amíg a selyem útján ideér.

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen, hogy így utánanéztél a dolognak. Most kértem próbára egyet. A selyem útján próbáltam elindulni én is, aztán a próbák után meglátom. Egyébként ha jól ki tudnám aknázni a perverz Jupitert, beszámolok róla, reménykedem. Üdv Réka

    VálaszTörlés
  4. Nekem chip nélküli Hama adapterem van (http://de.hama.com/00030545/hama-lens-adapter-m-42-for-canon-eos). Sem rekesz, sem fókusz visszaigazolás nincs benne, de nem is nagyon hiányzik, mivel leginkább a Sonnar 135/3.5 obival és közgyűrűvel használom, makrózásra. Másik hibája, hogy mind a Canon 450D-n, mind a 600D-n is kicsit lötyögős. Ellenben nagyon vékony, a végtelenre fókuszálást nem befolyásolja.
    Nekem is van egy ilyen Pentacon-om, de már az analóg világban sem igazán voltam megelégedve vele, nem tetszik ahogy rajzol, így nem is próbáltam a Canonnal.

    VálaszTörlés
  5. Remélem lesznek élvezhető képeim mindenikkel, és megoszthatom veletek. Végtelenbe tudok fókuszálni? Olyat is mondtak max. 4 méter.
    Na, ha infóm lesz jelzek. Köszönöm Szilárd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg tudsz. Az a Nikonra érvényes, konstrukciós okokból. Ezt szokták korrigálni lencsés adaptergyűrűvel, de azt meg minek...

      Törlés
  6. Végtelened lesz Canon esetében. Érdemes chippel szereltet venni, ebben az esetben élességállítás közben egyet csippen ha megtalálta az élességet.

    VálaszTörlés
  7. Már megrendelted? Ha minden igaz hányodik egy csippes(chippes :)) valahol a zakoták közt.

    VálaszTörlés